Články

Každý člověk, který má rád pohyb a cvičí, dává přednost buď klasické posilce a cvičení na strojích, či tréninku s vlastní vahou těla, činkami apod. Každý typ tohoto cvičení má své plusy a mínusy, které si zde vysvětlíme.

Cukry, cukry, cukry.. Živina, která se neustále řeší. Někdo se jí bojí, druzí na ní nedají dopustit. Jak to tedy je? Sacharidy patří společně s bílkovinami a tuky mezi hlavní makroživiny. Měly by tvořit kolem 55-65% celkového denního energetického příjmu. Což nám jasně značí, že tvoří většinu našeho jídelníčku a je nesmysl tuto živinu vyřadit.

Tak jo, jsme u posledního článku o mém pobytu na Srí Lance. Tentokrát se nechci vracet k tomu, co přesně jsem zažila, ale více se zaměřím na to, co mi pobyt přinesl a k čemu napomohl.

Dalších pár dní za mnou a více přede mnou. Užívám si tento čas maximálně, vypínám hlavu, žiju přítomností a jsem šťastná.

Srí Lanka, krásná to zelená země plná milých a usměvavých obyvatel, rozmanité přírody, kokosů, rice and curry a surfu. V několika následujících článcích přinesu své zážitky z tohoto úžasného pobytu. Nebyla to pro mě ani tak dovolená, jako spíše jiný život.

Toť otázka za milion a odpovědět na ní nelze přesně. Je to velice individuální a nedá se říci, co je správně. Určitě se nám již stalo, že jsme si nebyli jistí, zda si odpočinout a nebo se hecnout a trénink odcvičit. Pere se to v nás, a otázkou pak je, zda jsme jen líní nebo jsme opravdu vyčerpaní a trénink...

Strava, jídlo, občerstvení, výživa a další názvy toho, co řešíme každý den. Pomáhá nám nebo nás také dokáže zničit. Řešíme tím své strasti, úzkosti, stres. Ale také slouží jako prostředek k radosti a svou roli má ve společnosti. Bez jídla bychom nepřežili, na druhou stranu bez něj vydržíme daleko déle než bez vody.

lkoviny nebo-li proteiny. Další z velmi důležitých makroživin, jež si tělo nedokáže vytvořit samo. Mnohdy převažuje názor, že bílkoviny řeší jen blázni do posilování, kulturisti a vrcholoví sportovci. Opak je pravdou. Tato makroživina je důležitá naprosto pro všechny. Ano, při nabírání svalů hraje důležitou roli, přesto má daleko více pozitivních...

Pro mnoho z nás je představa trávení času o samotě a pouze se svými myšlenkami nepředstavitelná. Neumíme posedět v kavárně, jít na procházku nebo cokoliv dalšího. Přitom jsou tyto okamžiky důležité pro naše duševní zdraví a osobní rozvoj.

Snídaně jsou pro většinu z nás první jídlo dne a jak se říká, takový základ. Já bych dodala, jak pro koho. Mnoho z nás si neumí představit ráno bez skvělého jídla, potřebuje energii a vlastně to má za jakýsi rituál a krásný začátek dne. Druzí pak nedokážou pozřít lautr nic, raději si přispí a případně si dají něco malého v...